4 Ocak 2011 Salı

2011

 Hummalı bir koşturmaca sonrası yazılarıma geri dönmenin heyecanı içindeyim. 2011'in ilk yazısı, ilk paylaşımı. Yılbaşı günü koşturmaca ve yoğunlukla geçti ama değdi. Annemin ve anneannemin de yardımlarıyla yılbaşı siparişi hindi dolmamızı alnımızın akıyla yaptık. İç pilavla doldurulmuş, nar gibi kızarmış hindi dolması kazasız belasız adrese teslim edildi. 


tepsinin altına yufka serince, pilavı yufkayla kaplayınca görüntüsü de pek bir hoş oluyor. Bütün siparişler hazırlanıp teslim edildi. Sıra bizim keyfimize geldi. Giyindik, kuşandık ablamlara aile yemeğine gittik. Annemler, ablamlar ve biz maaile birbirinden leziz yemeklerle yılbaşı yemeğimizi yedik. Mezelerle başladık önce; zeytinyağlı lahana sarma, humus, muhammara, patlıcan salatası, çerkez tavuğu, mercimek köftesi, patlıcan-kabak kızartma, yoğurtlu mantar, yeşil salata...



vee ana yemek aile geleneğimiz Han Kebap..Aile kasabımız yine eti konuşturmuş pamuk gibiydi, ablamın sabırla doğradığı kibrit patatesler.. Bir ara tarifini vereceğim unutturmayın seveceğinize eminim. Yapımı da çok kolay öyle kebap dendiğine aldanmayın..Hediye alışverişlerimizden sonra Cem'in dayısına da davetliydik, ee davete icabet etmemek olmaz..Orada da aile ortamı; dayımız,yengemiz,kuzenimiz ve ananemiz..Dayının spesiyali kaymaklı ekmek kadayıfı ve taptaze çayında tadı ayrıydı yemek üstüne. 
Bir sene daha böyle geçmiş oldu, yeni yılın ilk günleri tatilin tadını çıkardık. Karı-koca 2 gün evimizin, uykunun, dinlencenin keyfine vardık. O kadar yorulmuşuz ki bu 2 günlük tatil ilaç gibi geldi ve işe enerji depolayarak döndük.. 
Yeni yılda yeni yazılarla birlikte olmak dileğiyle...

4 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerinize sağlık gerçekten çok güzel bir sofra olmuş.Yufkalı pilavlı tavuk gerçekten çok çok şık

Cemre dedi ki...

Çok teşekkür ederim yemek vakti :) bu arada bana katıldığın için de "hoşgeldin" demek isterim :)

Meyra dedi ki...

ahh cemre bu hindi böyle gözümüze gözümüze sokulurmu hiç:)) bu arada yufkalısınıda hiç görmemiştim..eline sağlık

Cemre dedi ki...

napiim meyra işim bu! :) evet yufkalısını herkes bilmiyor ama enfes bir tat çıkıyor ortaya. denemenizi tavsiye ederim, vaktim yok yapamam diyenler için de ben buradayım! :))