18 Aralık 2010 Cumartesi

Kız Kıza Casita Gecesi

Daha önce bahsettiğim üzere kız kıza buluşmamızın ilkini gerçekleştirdik dün gece..Hepimiz beyleri ve çocukları (ki benim çocuğum yok ama 2 küçük kaplumbağam var) evde bıraktık, süslenip püslenip yemeğe çıktık. Tuğba'nın merakı üzerine seçtiğimiz yer Casita'ydı. Bilinenin aksine İspanyolca değil İtalyanca olan Casita'nın anlamı küçük evmiş..Bodrum ve İstanbul'dan sonra yaklaşık 1 sene önce açılmış Ankara şubesi..Filistin caddesindeki mekan; çok şık, designı profesyonelce yapılmış sıcacık bir ortama ve güleryüzlü personele sahip..


Önceden yaptığımız araştırmalar sonucu Feraye Mantısını denemek farz olmuştu.. Feraye ismi Müzeyyen Senar'ın kızından alınmış olan mantının özelliği birçok çeşidinin olması..peynirli, ıspanaklı, patlıcanlı, patatesli, tavuklu..Mantının yanı sıra et yemekleri ve salatalar da mevcut..Ben Trio denen 3'lü tabakta Feraye mantısı çeşitlerini,


 Tuğba sadece Feraye mantısını, ablam Damla ise Pampa adındaki et yemeğini tercih etti. Siparişler hızlı ve sıcak geliyor. Benim seçtiğim Trio da tavuklu, haşlama Feraye ve klasik Feraye vardı. Lezzeti fena değil ama benim damak tadıma uymadı pek. Keza mantı işinde olan biri olarak ben Feraye'nin içindeki eti çok sade ve baharatsız buldum. Bir kere kıyma değil et olması işi değiştirmeye yetmemiş çünkü ete lezzet verecek soğan, domates, biber ya da baharat tarzı birşey yoktu. Tavuklu da aynen sade tavuktan oluşuyor. Haşlaması ise bildiğimiz Kayseri mantısından farksızdı. Damla'nın yediği et lezzetliymiş ben tatmadım ama sadece sosunu denedim. İçinde sanırsam fesleğen ve köri vardı ve lezzetliydi. Yemeklerimizin üstüne meşhur Huysuz Virjin ve Kağıt Bebek tatlılarını denedik.



Benim favorim Huysuz Virjindi açık ara..Kısmen bizim yaptığımız Pişi tarzında hamur kızartılıyor ama farklı olarak hamuru yufka kadar ince, üzerine kıvamı çok güzel şerbet dökülüp vanilyalı dondurma ile servis ediliyor..Tatlıların sunumu yemeklerinkinden daha görsel şölendeydi. Çay-kahve ikramları çok sade. Sonuçta mekanın ambiyansının yanında bizim denediğimiz yemekler sönük kaldı. Çok şık bir dış mekana sahip olan Casita bence yaz aylarında da denenmeli, belki pazar sabahı bir kahvaltı bile olabilir..
Bu güzel, sıcak ortamda sohbet te çok güzeldi. Bu ilk toplanmamız,


bir fire vermemize rağmen (Tuğba'nın kardeşi Ahu bize katılamadı) keyifli bir gece geçirdik. Malum kız toplantılarında konuşulan yemek tarifleri, çocukların bakımı, iş hayatlarımız, dedikodu vs.. saatin nasıl geçtiğini anlamamıza engel oldu..
Bu toplanmaları daha sık yapma kararı alarak vedalaştık... (hatta 2. toplantımızı nerede yapacağımızı bile kararlaştırdık gibi)
Bu arada buluşmalarımız herkese açıktır; bizim gibi kız kıza toplanmayı özleyen ve seven herkes davetlimizdir :)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba Cemre'cim..
Çok hoş ve keyifli bir akşam geçirdik gerçekten. Mekanın ambiyansı ve ortam çok güzeldi. Yemekler de oldukça lezzetliydi. Böylece meşhur 'Feraye' mantısını da tatmış olduk. Darısı ikinci buluşmamıza diyorum... :))) Sevgiler.

Cemre dedi ki...

Hoşgeldin Tuğbacım mutfağıma :) gerçekten güzel bir akşamdı, bir sonrakinde farklı ortamda daha güzel sohbetlere inşallah..sevgiler...